Нови санкции срещу Иран от САЩ, а Германия призовава за разширяване на санкциите на ЕС срещу Иран

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Нови санкции срещу Иран от САЩ, а Германия призовава за разширяване на санкциите на ЕС срещу Иран

Джанет Йелън, министър на финансите на САЩ, е в процес на подготовка на нови санкции срещу Иран в отговор на иранската атака срещу Израел, съобщи днес сайтът „Аксиос“, цитирайки стенограма на нейното изказване, предадено от Ройтерс и БТА.

По-късно днес в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ ще бъдат обявени законодателни мерки, които ще включват нови санкции срещу Русия и Иран, каза в интервю за телевизия „Фокс нюз“ председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ – Майк Джонсън.

Според германската външна министърка Аналена Бербок редица играчи в Европейския съюз са заявили, че биха разгледали разширяването на съществуващия санкционен режим на блока срещу Иран, което да е насочено срещу производството на дронове.

Бербок миналата есен лобираше заедно с Франция и други страни от ЕС за разширяване на санкциите на блока срещу Иран, посочва Ройтерс.

„Надявам се, че сега можем да най-накрая да предприемем тази стъпка заедно на ниво ЕС“, каза Бербок на съвместна пресконференция в Берлин с йорданския си колега Айман ас Сафади.

За по-късно днес е планирана видеоконферентна среща на външните министри от ЕС за напрежението в Близкия изток, отбелязва Ройтерс.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО