Американски генерал назова какво уникално предимство имат украинците във войната срещу Русия

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Американски генерал назова какво уникално предимство имат украинците във войната срещу Русия

Американският генерал-майор Дейвид Грейндж, воювал във Виетнам, Ирак и Косово, каза пред radiosvoboda.org, че украинците имат уникално предимство пред руските окупатори в тази война: знаят за какво се бият.

„Във войните някои неща не се променят. Това например е мотивацията да воюваш. Това е едно от предимствата на Украйна, защото в Украйна има мотивация. Украйна е на страната на доброто. Те имат причина да се бият. Много руснаци, които са хвърлени в битка, нямат истинска причина да се бият. Защо са там? Самите военни не разбират това“, заяви американският военен.

Важно е да се разбере, че войната в Украйна е уникална. Тя напомня Първата световна война с окопите, но в същото време се използват високи технологии в небето. Те са навсякъде и е невъзможно да се скриете от тях. САЩ трябва да се учат от този уникален опит (на украинските военни), заяви Дейвид Грейндж.

Американският военен призова Конгреса на САЩ бързо да отпусне пакета военна помощ в размер на близо 60 милиарда долара. Европа също трябва да помогне на Киев. „Ние имаме роля в света, независимо дали ни харесва или не, като лидер на свободния свят и трябва да дадем на Украйна всичко, което можем, за да победи агресора“, каза Грейндж.

Според него руснаците ще се опитат да извършат ограничени атаки, особено тази пролет. „Чувстват, че имат предимство. Те постигнаха някои скорошни успехи. Когато казвам успехи, те всъщност са ограничени, но са значими за Путин, за да ги използва в пропагандата. Мисля, че през лятото ще има по-голяма офанзива“, каза американският военен експерт. Според него войната ще продължи дълго и затова е важно Украйна да извърши успешна мобилизация, както и добре да обучи войниците си, преди да ги изпрати на фронта. Противно на Русия, която изпраща пушечно месо, без да се интересува от жертвите, които ще даде.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО