Костадин Костадинов: Още на първия ден след евроизборите ще внесем петиция в Европейския парламент

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Костадин Костадинов: Още на първия ден след евроизборите ще внесем петиция в Европейския парламент

„ЕС сега е превърнат в политическа организация и заплашва европейската цивилизация. Ние смятаме, че в настоящия момент е вреден.“ Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, чиято партия представи листа за евроизборите по-рано в студиото на bTV..

Петър Волгин ще бъде втори в листата за евродепутати на „Възраждане“. Водач на листата на „Възраждане“ е народният представител Станислав Стоянов.

Той обясни, че от партията искат ЕС да се върне към ролята си на културна и икономическа общност.

„Няма как сами да се справим в ЕП, има и други суверенистки организации като нашата, които настояват ЕС да се върне към корена си“, каза още Костадинов.

Той заяви, че още на първия ден след евроизборите ще се внесе петиция в ЕП.

„И тя да бъде гласувана в Европейския парламент, за да може да се проведе референдум да може ли да влезе България в еврозоната, или не. Ние събрахме 604 000 подписа миналата година, които бяха погазени от мнозинството в парламента и Конституционния съд. Надяваме се тази петиция през Брюксел да я придвижим и България най-накрая да се съгласи със законите на собствената си страна“, коментира лидерът на „Възраждане“.

По думите му ЕС се подготвя за реформа, която от партията му не одобряват:

„Фон дер Лайен каза, че ЕС трябва да се реформира и решенията да не се взимат на базата на консенсус на всички държави членки. Демек ако една държава не е съгласна, това означава, че няма да се приеме нейното мнение. То ще се взима на база квалифицирано мнозинство. Това вече не е съюз, а диктатура.“

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО