Медиите в Турция не спират да хвалят Мъри: Героят, който промени съдбата на Гьозтепе

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Медиите в Турция не спират да хвалят Мъри: Героят, който промени съдбата на Гьозтепе

Медиите в Турция не спират да хвалят работата на Станимир Стоилов в Гьозтепе. Българският специалист, който е много близо до това да „сложи край на копнежа“ на клуба за участие в Суперлигата. Четири кръга преди края на шампионата в Първа лига „Гьоз Гьоз“ заема второ място във временното класиране с 60 точки, като се нуждае от две победи в оставащите си мачове, за да си осигури промоцията, без значение от резултатите на отборите след него.

„Българският треньор Станимир Стоилов, които встъпи в длъжност в 12-ия кръг на първенството, което „жълто-черните“ започнаха болезнено, промени съдбата на клуба. Опитният наставник се превърна в един от най-важните герои на Гьозтепе със своята философия на игра и успешно представяне“, пише сайтът Gazete Yenigun.

„Стоилов направи страхотен старт на кариерата си в Турция. Той пое тима на шесто място в класирането и бързо го върна в битката за промоция. Стоилов постигна 12 победи в 18 мача начело на Гьозтепе. През този период отборът направи още 4 равенства и загуби два пъти. Воденият от Станимир Стоилов отбор събра 40 точки, което прави средно по 2.22 на мач. Атакуващият футбол и успешните резултати доведоха „Гьоз – Гьоз“ до вратата на Суперлигата“, гласи още материалът.

„Гьозтепе, които е един от историческите клубове на Турция, ще отпразнува своята 100-годишнина през следващия сезон. Това ще се случи със Станимир Стоилов начело“, пишат в Турция.

Göztepe, Stanimir Stoilov ile çağ atladıhttps://t.co/U8anpXg2hr@Goztepe @Goztepelilercom @izmirtribunleri #izmirhaberleri #GazeteYenigün #futbol #gözgöz #efsanegeridönüyor

— yenigun.com (@gztygn) April 16, 2024

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО