След няма и 3 месеца на поста заместник-кметът по строителството в София Иван Матов подаде оставка

Публикувано преди 2 седмици  |  България
След няма и 3 месеца на поста заместник-кметът по строителството в София Иван Матов подаде оставка

Заместник-кметът на София с ресор „Обществено строителство“ Иван Матов подаде оставка.

С пост във Фейсбук, Матов обяви, че се оттегля от поста си.

„Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си.“, пише той.

Иван Матов беше назначен на поста на 25 януари. Той отговаряше за обектите от транспортната инфраструктура, ВиК и високо строителство на общински сгради, припомня БТА.

Часове по-рано бившият председател на Столичния общински съвет и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев разкри във „Фейсбук“, че кметът Васил Терзиев е отнел правомощията на Иван Матов.

Припомняме, че Матов е строителен инженер от Техническия университет в Мюнхен с обмен в „Ecole Nationale des Ponts et Chaussées” в Париж и магистър по бизнес администрация от INSEAD във Франция и Сингапур. Той е възпитаник на Немската гимназия.

„Иван Матов има опит в създаване на градове и инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране, проектиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформация на правителства, градове и публичния сектор. Работил е за строителния гигант Vinci и консултантската компания „McKinsey & Company”. Работил е по портфолио от проекти в Европа, Азия, Африка и Карибския басейн”, посочиха тогава от пресцентъра на Столичната община.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 17 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО