Пентагонът: Украйна е изправена пред ужасни условия на фронта

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Пентагонът: Украйна е изправена пред ужасни условия на фронта

Пентагонът призова Конгреса на САЩ незабавно да отпусне военна помощ на Киев, защото „Украйна е изправена пред ужасни условия на фронта“, предаде AP.

Американските военни посочиха, че „и Украйна, и Израел отчаяно се нуждаят от оръжия, които са блокирани поради неуспеха на Конгреса да приеме финансов пакет за двете страни, които са във война“.

Генерал Чарлз Браун, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ, предупреди, че Украйна в момента е изправена пред ужасни условия на бойното поле. Министърът на отбраната Лойд Остин каза, че времето за вземане на решение от страна на Конгреса е от съществено значение.

Мрачните им прогнози олицетворяват голямата несигурност във Вашингтон – месеци преди президентските избори. Джо Байдън призова Конгреса да приеме помощта, като каза, че освен критична подкрепа за Израел и Украйна, тя ще послужи и за „отчаяно необходимата хуманитарна помощ за палестинците в Газа“. Байдън заяви, че САЩ не трябва да позволяват на Иран и Русия да успеят.

Украйна чака помощ от САЩ и работи за нея, заяви министър-председателят на Украйна Денис Шмигал, който се срещна в американската столица с лидера на демократичното малцинство в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Хаким Джефрис, предаде агенция „Укринформ“. Премиерът написа в Телеграм, че лидерите в американските бизнес среди са заинтересовани от Украйна и че е в интерес на Украйна да се превърне в следващата дестинация на американските инвестиции.

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ ще гласува помощта за Украйна, Израел и Индо-тихоокеанския регион още тази събота, съобщи вчера нейният председател Майк Джонсън, предаде Ройтерс. Агенцията отбеляза, че гласуването ще се състои повече от два месеца след като пакетът с военна помощ беше приет от Сената.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО