Цветанов: Трябва да се търси отговорност от всички тези, които управляват през последните 9 месеца

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Цветанов: Трябва да се търси отговорност от всички тези, които управляват през последните 9 месеца

Безпринципните договорки ще продължат и след изборите. Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в „Делници“ по телевизия „Евроком“.
„Ние виждаме какъв е зарядът и обещанията, които се дават преди провеждането на избори и какво се случва след като преминат. Основното, за което хората гласуваха и повярваха на ПП-ДБ беше, че ще се противопоставят на модела от протестите, които имаше 2020 г. В момента такава вълна на отстояване на принципна позиция няма, а се влезе в една не коалиция или сглобка и то договорена извън българските институции. Надявам се, че ако бъде направена нова сглобка ще има някакви принципи“.
Цветанов изрази мнение, че в момента основното желание на участниците в изборите и по специално е големите, водещи формации ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да нямат 121 депутати, и да бъде включена трета формация.
Лидерът на Републиканци за България попита, защо когато се говори за енергийни проекти и ангажименти на страната, БСП не са така принципни както за договора „Боташ“ да излезе истината за „Турски поток“.
Трябва да се търси отговорност от всички тези, които управляват през последните 9 месеца и да се каже защо корупционният натиск е достигнал почти до размерите на управлението на кабинета „Орешарски“ през 2014 г., сега е 35, а тогава беше 39% по данни от доклада на Център за изследване на демокрацията. Трябва да се говори защо не се концентрира политическата енергия и ползотворното законодателно действие, което трябваше да има българския парламент, точно за тези приоритети, които дават възможност на страната ни за развитие. Да загубиш пари по ПВУ е престъпно като политическо деяние и да не дадеш възможност да се възползваш от оперативните програми, които също са на една кота – минимална съпоставима с други европейски държави от ЕС“, добави Цветанов.
По думите му Калин Стоянов остава министър на вътрешните работи, защото е важен за предстоящите парламентарни избори. Бившият вътрешен министър уточни, че познава отдавна бившият вече главен секретар на МВР Живко Коцев, с когото са работили заедно. Той посочи, че впечатленията му от Коцев са като за професионалист, но допълни, че няма как да застане на 100% зад него към настоящия момент, тъй като не е запознат с дейността му през последните 10 години. Цветан Цветанов коментира промените в Конституцията и каза, че с измененията се е стигнало до това да се създава законодателство, което няма как да бъде устойчиво.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО