ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Европейската комисия: Очаква ни огромно изобилие на евтин газ

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Европейската комисия: Очаква ни огромно изобилие на евтин газ

От следващата година в ЕС се очакват нови проекти за терминали за втечнен газ и скоро на пазара може да има изобилие. Това значително ще понижи цените, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на пресконференция след края на двудневното извънредно заседание на Европейския съвет, пише БТА.

Тя отбеляза, че високите цени днес са пречка пред европейската конкурентоспособност, особено при производството на метал, стъкло и торове. В ЕС не трябва само да ползваме цифрови услуги и изделия, а да бъдем водеща сила в света в тази област, настоя Фон дер Лайен. По нейните думи инвеститорите в ЕС имат нужда от предвидимост.

Нуждаем се от законна миграция, заяви председателят на ЕК. Миналата година 3,5 млн. чужденци пристигнаха в ЕС законно, поканени от работодатели – това е три пъти повече от броя на незаконно дошлите мигранти, уточни Фон дер Лайен.

По повод обсъдения доклад за европейската конкурентоспособност председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи, че в ЕС е необходимо да бъде въведен единен подход по въпроса за фалитите. Трябва да сближим условията за работа на дружествата, да насърчим инвестициите и достъпа до финансиране, добави той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО