ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Цветлин Йовчев: Непонятна ми е арогантността на Живко Коцев и Бойко Рашков

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Цветлин Йовчев: Непонятна ми е арогантността на Живко Коцев и Бойко Рашков

„Не мога да възприема, че след като и главният секретар на МВР твърди, че е имал информация, че тези хора (Марин Димитров и Стефан Димитров – бел. ред.) са замесени в контрабанда, той и бившият министър (на вътрешните работи Бойко Рашков – бел. ред.) са провеждали срещи с тях в продължителен период от време. Не си спомням по-тежък скандал в областта на сигурността.“

Това каза в студиото на Euronews Primetime бившият министър на вътрешните работи и бивш председател на ДАНС Цветлин Йовчев относно скандала в митниците.

Арогантността, с която са действали, е нещо непонятно за мен. Да знаеш, че тези хора по един или друг начин са свързани с контрабандни канали и да се срещаш без всякакви притеснения с тях.
Цветлин Йовчев, бивш министър на вътрешните работи

„Да ходиш по сауни, хотели, да си правиш селфита, да ги представяш пред колегите си и да казваш, че това са бизнесмени, на които трябва да се помага – това е нещо необяснимо“, посочи Йовчев.

„От това, което е потвърдено, аз мисля, че такъв човек и такова поведение няма място в МВР, като цяло“, подчерта бившият председател на ДАНС.

Той отбеляза още, че в началото на скандала някои политици са се опитали да неглижират подобно поведение, докато в държави като Германия и Австрия висши политици са подавали оставка за далеч по-малки подаръци от този, който е получил бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО