Депутатите от Комисията за „Турски поток“ се скараха още при обсъждането на дневния си ред

Публикувано преди 4 седмици  |  България
Депутатите от Комисията за „Турски поток“ се скараха още при обсъждането на дневния си ред

Първото заседание на временната парламентарна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналата „Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на България“, както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта „Турски поток“, започна със спорове за дневния ред, съобщи Нова телевизия.

В него е заложено изслушването на депутата от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в качеството ѝ на министър на енергетиката за периода 2014 – 2021 г.

Венко Сабрутев се обърна към временния председател на комисията Рамадан Аталай, че от ПП-ДБ държат на първите три точки, които са посочили че искат, а именно изслушване на служебния министър на енергетиката и на Инспектората към Министерство на енергетиката.

Томислав Дончев от ГЕРБ призова да бъде поискано „от ДАНС и/или МС да предоставят „Пътната карта“, тъй като преди две години кабинетът е разполагал с нея.

Мартин Димитров от ПП-ДБ отбеляза, че освен Теменужка Петкова, тук е и Илиян Василев. „Нека той да бъде изслушан като втора точка“, направи предложение Димитров.

Станислав Анастасов от ДПС посочи, че идеята на тази комисия е да се запознае с всички факти и обстоятелства и не разбира защо Димитров иска да доведе на изслушване бившия ни посланик в Москва – Илиян Василев, който, по думите на депутата, не е запознат с документите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО