Шефът на СДВР: Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Шефът на СДВР: Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен

Журналистът Димитър Стоянов е заявил пред колегите от Пето РПУ, че ще дойде да даде обяснения, след като се освидетелства в „Пирогов“. Доста време се е забавил и след направената справка, че такова лице не е било прегледано до момента, колегите са се насочили към спешната болница, за да проверят на място дали има такъв пациент. След намесата на служителите на СДВР лицето е установено и му е дадена възможността да се освидетелства при дежурен лекар в „Пирогов“ и след това е задържано. Това заяви на брифинг пред журналисти директорът на Столичната дирекция на полицията Любомир Николов по казуса с обвиненията в хулиганство и закана с убийство, повдигнати на журналиста от BIRD.BG Димитър Стоянов.

По думите на комисар Николов това е рутинен случай, който се наблюдава доста често и винаги процедурата е една и съща. Според шефа на СДВР забавянето на журналиста е повече от 4 часа, уточни novini.bg.

Любомир Николов посочи, че конфликтът между Димитър Стоянов и служителя на НАП е възникнал във връзка с паркомясто на улица „Васил Петлешков“. Сигналът е подаден в 18 часа в понеделник в Пето РПУ. Образувано е досъдебно производство по неотложност. В хода му е установено, че Стоянов се заканил с убийство на 40-годишния П.Л., като е насочил боен пистолет към главата му.

По случая са разпитани двама свидетели. Директорът на СДВР уточни, че срещу 40-годишния служител на НАП няма до момента подадени сигнали за други случаи на агресия.

Пистолетът на журналиста е законен, има разрешително за него. Оръжието е иззето, допълниха от полицията.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО