Ракитич е най-големият фен на Неймар, засипа с похвали и Роналдо

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Ракитич е най-големият фен на Неймар, засипа с похвали и Роналдо

Хърватският полузащитник Иван Ракитич, който в момента играе в саудитския Ал Шабаб, участва в подкаста ‘’MicsPodcast’’, където сподели някои интересни случки от своята богата кариера и разказа любопитни истории с футболните звезди, с които е бил съотборник през годините, предава ‘’БТА’’.

36-годишният Ракитич посочи бразилеца Неймар за любимия си футболист, но определи аржентинеца Лионел Меси за най-добрия в историята на този спорт.

„Меси е най-добрият, не само сега, но в историята на футбола. Страхотна чест е това, че играх с него толкова години. Вярно е, че тренира много, но вярвам и, че неговият талант е божествен. Истината е, че той може да избере позицията, която иска и ще бъде изключителен на нея“, коментира Иван Ракитич.

Попитан кой е най-добрият футболист, с когото е играл, извън Лионел Меси, хърватинът посочи Неймар и сънародника си Лука Модрич. „Бих избирал между Неймар и Модрич, но аз съм най-големият фен на Неймар. Той винаги е бил любимият ми футболист. Винаги го избирам в отбора си, когато играя.“

Ракитич не пропусна и темата за друг от големите футболисти, които избраха Саудитска Арабия, за да продължат кариерата си, а именно Кристиано Роналдо.

„Ценя Кристиано много, защото той е един от най-добрите играчи в историята. Психиката и характерът, който има Роналдо, трябва да бъде огледало за всички нас. Ако имахме дори 1 процента от манталитета му на победител, това би имало голямо значение за всички нас. Кристиано Роналдо е първият, който идва в залата, първият, който се появява за тренировка и последният, който си тръгва. Когато вкара гол, никога не е доволен, веднага иска втори“, каза още хърватският футболист.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО