Кристина Петкова: Нужен ни е изцяло нов закон за хазарта, а не едно бързане

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Кристина Петкова: Нужен ни е изцяло нов закон за хазарта, а не едно бързане

Депутатката от ПП-ДБ Кристина Петкова коментира пред NOVINI.BG хода на колегите си от ГЕРБ и ДПС.

Припомняме ви, че в НС има внесени ключови промени в Закона за хазарта за пълна забрана на рекламата на хазарт по телевизията, радиото и в онлайн пространството.

„Винаги сме имали трайна позиция по темата с хазарта, имаме редакционни предложения, които ще бъдат представени. Законопроектът е от преди 9 месеца и повече, когато се е обсъждал кабинетът. Тогава позицията на колегите беше доста по-резервирана, но…“, каза Петкова.

На въпрос как приема толкова важен закон да бъде приет за 24 часа, Петкова отговори, че е скептична към това бързане. Изискват се дебати, обсъждания, за да може да бъде направен изцяло нов закон за хазарта.

Според Петкова всичко това е предизборен ход.

Тя обясни, че с никой не са обсъждани промените, нито с бранша, нито с медиите. Това според нея е доста специфичен закон и е важно да се запазят обществено – търговските отношения, ролята на държавата, последващата регулация. „Няма как да стане всичко това за 24 часа“, заяви депутатката от ПП-ДБ.

Кристина Петкова очаква, ако днес законът влезе в зала, да бъде приет на първо четене и напомни, че от ПП-ДБ имат редица редакционни предложения.

За нагласите на другите политически партии, тя обясни, че не знае нищо и не може да коментира.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО