Искрен Арабаджиев: Eдинствените редовни правителства напоследък са с мандата на ПП-ДБ

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Искрен Арабаджиев: Eдинствените редовни правителства напоследък са с мандата на ПП-ДБ

През последните пет парламента се вижда, че единствените редовни правителства са с мандата на ПП-ДБ. Ние имаме амбицията да управляваме и да реализираме програмата си. Ние сме единствените, които можем да консолидираме подкрепа около нас.

Това коментира пред NOVA народният представител от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев.

Той добави, че партията има програма, по която работи от три години. По думите му тя е за увеличаване на доходите на българските граждани и за справедливост в българското общество.

Арабаджиев уточни, че с Пеевски и ДПС няма как да влязат в официална власт. „Смятаме, че господин Борисов е зависим от Пеевски”, каза той.

„Дадохме 10 месеца на колегите от ГЕРБ да се еманципират, да намалят влиянието, което има ДПС върху тях, именно чрез споразумението, което им бяхме предложили да подпишем. „Господин Пеевски не им даде най-накрая да имаме независими регулатори, да има независима съдебна система. Това, което за 30-години преход не можем да постигнем”, каза народният представител.

Той уточни, че никога не са се молили за гласове. „Предложили сме промени в Конституцията, в част съдебна система, които са смислени и важни за българските граждани. Това, което можем да направим е да сложим на маста в парламента, най-важните промени, които трябва да се случат в България и да видим откъде може да дойде подкрепа”, добави Арабаджиев.

Според него е важно да има прозрачни правила за избор на регулатори и независима съдебна система. Той уточни, че при бъдещо управление всичко ще е въпрос на преговори.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО