Руснаците осъществиха евакуация на първия си трофеен танк Abrams от фронтовата линия в Украйна

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Руснаците осъществиха евакуация на първия си трофеен танк Abrams от фронтовата линия в Украйна

Руски военни от групировката „Център“ са осъществили евакуация на първия американски танк M1 Abrams от фронтовата линия в Авдеевския сектор в Донбас, заяви за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката, Александър Савчук, цитирано от Фокус.

„Бойците от групировката „Център“ успешно евакуираха танка от фронта. Скоро всички ще могат да го видят на изложба“, увери Савчук.

Най-малко пет танка Abrams са били изведени от строй в Украйна през последните два месеца.

Миналия петък Associated Presss, позовавайки се на американски военни, съобщи, че Украйна е спряла да използва прехвърлените от САЩ танкове на фронта заради ударите на руснаците с дронове. По-късно тази информация бе потвърдена от депутата от Върховната рада на Украйна Максим Бужански. Общо Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) получиха 31 машини от този тип.

Министерството на отбраната на Русия открива на 1 май изложба на трофейна техника, пленена на фронта в Украйна. Сред „експонатите“ обещават бойни машини на пехотата Marder и Bradley, както и танкове германско производство Leopard, съобщи по-рано ТАСС, като се позова на военното ведомство в Москва.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО