НСО обвини Николай Денков в „некоректни твърдения“

Публикувано преди 2 седмици  |  България
НСО обвини Николай Денков в „некоректни твърдения“

НСО обвини Николай Денков в „некоректни твърдения“. В писмо до медиите службата пояснява, че изпълнява стриктно вненените ѝ по закон задължения. Което означава, че продължава да пази бившия премиер, въпреки че той заяви обратното. Вероятно става дума за разминаване в усещанията, Денков е пазен, но не е забелязал.

В същото време НСО мълчи категорично по въпроса, поставен от Кирил Петков – как шефът на службата му отказал да смени определените за охраната му служители и дори заявил, че няма да си даде оставката, ако действащият по онова време премиер му я поиска.

Така е удобно – отговаряш на един, но премълчаваш за друг. Според ситуацията и докато има кой да те пази от управляващите държавата.

Ето и позицията на НСО по „некоректните твърдения“ на денков:

По повод изнесена некоректна информация по адрес на Националната служба за охрана в предаването „Евродикоф“ на телевизия Евроком на 26.04.2024 г., НСО информира следното:

Националната служба за охрана изпълнява стриктно вменените ѝ със закон задължения.

Съгласно Закона за НСО, специализиран транспорт в мирно време се осигуярава на лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател за срок до 4 години след освобождаването им от длъжност.

Съгласно разпоредбите на същия закон (чл. 19, ал. 1 и ал. 2), специализираният транспорт е дейност по охрана. Тази дейност не е преустановявана по отношение на автора на некоректните твърдения.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО