ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Веселин Вълчев: Изборите 2 в 1 няма да затруднят организаторите в чужбина

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Веселин Вълчев: Изборите 2 в 1 няма да затруднят организаторите в чужбина

Има традиции за гласуване зад граница, евроизборите се провеждат само в държавите, които са членки на ЕС. Предстоящите избори 2 в 1 няма да затруднят българите в чужбина, които ги организират. Това стана ясно от думите на Веселин Вълчев – бивш генерален консул в САЩ в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS, по повод предстоящите извънредни парламентарни и евроизборите, които ще са 2 в 1.

Относно вота в САЩ и отражението им в Европа Вълчев каза, че Робърт Кенеди-младши може би ще отнеме част от гласовете, които биха отишли за Джо Байдън. „В САЩ изборите винаги са в първия вторник на ноември. Историческа справка показва, че икономиката на САЩ се развива най-добре, когато Белият дом се контролира от една партия, а Конгреса – от друга“, заяви дипломатът.

„Ако победи Тръмп ще имаме геополитическо напрежение в целия свят, но аргументите на вътрешната политика на САЩ ще бъдат насочени навътре. Ако победи Байдън, той ще продължи настоящия курс”, каза Вълчев.

Той разясни, че гласуваната помощ от САЩ за Украйна – 61 млрд., 28 млрд. за Израел, останалите ще помогнат на Тайван и за инфраструктурни проекти в Далечния изток. Четвъртата част – 95 млрд. долара е за борба срещу TikTok.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО