Денков: ГЕРБ и ДПС ни атакуват с кална кампания, защото скритата им власт може да загуби всичко, ако я разградим

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Денков: ГЕРБ и ДПС ни атакуват с кална кампания, защото скритата им власт може да загуби всичко, ако я разградим

В крайна сметка Нотариуса е бил „информатор“ на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Въпреки всички опити да бъде обезкървен и заглушен с пудел-скандали, случаят „Нотариуса“ продължава да е най-потресаващото проявление на скритата власт на службите и прокуратурата, която изнудва, заплашва и съсипва всеки, който застане на пътя ѝ.
Това коментира на страницата си във Фейсбук бившият премиер акад. Николай Денков, цитиран от novini.bg.

„Три месеца след началото на разследването резултати няма. Няма повдигнати обвинения, няма действия срещу служители на МВР, за които излязоха достатъчно данни, че са били в контакт с Мартин Божанов – Нотариуса. Вчера Антикорупционният фонд разкри, че още през 2022 година, според справка на ГДБОП, изпратена до прокуратурата, Нотариуса е бил „информатор“ на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си.

Силовите структури оглушително мълчат по случая, но без никакви задръжки подхвърлят внушения – снимки, документи с неясна автентичност, свидетели с неясни мотиви и още куп следствена информация по измислени скандали“, посочи Денков.
Най-големият проблем не е, че такива средства се използват срещу политици в предизборна кампания. Ние трябва да можем да понесем и повече. Най-страшното е, че абсолютно всеки може да се окаже на мушката на скритата власт, ако засегне интереса на онези, които държат институциите-бухалки. Много невинни хора и честни бизнеси наистина стават жертва на този октопод и сега – и ще става все по-зле, ако не довършим правосъдната реформа, каза още той.

ГЕРБ и ДПС ни атакуват с кална и мръсна кампания, защото скритата им власт, за която никой не е гласувал, може да загуби всичко, ако успеем да я разградим. Можем обаче да живеем в нормална европейска държава, вместо в балканска диктатура, ако заедно върнем реалната власт на хората на изборите на 9 юни, коментира още акад. Денков.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО