За първи път от осем години Ердоган се среща с лидера на най-голямата опозиционна партия в Турция

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
За първи път от осем години Ердоган се среща с лидера на най-голямата опозиционна партия в Турция

Първата от осем години насам среща на турския президент и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган с председателя на най-голямата опозиционна сила в страната Йозгюр Йозел ще се състои днес в Анкара в централата на ПСР, предаде турската частна телевизия НТВ.

Срещата между президента Ердоган и председателя на HPП Йозел ще започне в 16.00 ч., а основната точка в дневния ред на дългоочаквания разговор ще бъде работата по новата конституция.

Това ще бъде първата среща между председателите на двете най-големи политически сили в страната от 2016 г.

Процесът, който ще събере президента Ердоган и Йозел, започна с телефонен разговор, в който опозиционният лидер поздрави Ердоган по случай Курбан байрам. Двамата разговаряха за кратко по време на приема на 23 април, организиран по случай 104-годишнината от откриването на Великото национално събрание на Турция.

Основната точка в дневния ред на днешната среща, която ще се проведе в централата на ПСР, е новата конституция. Очаква се да бъде поставен също въпросът за увеличаване на източниците на приходи на местните власти, които са в затруднено положение заради задлъжнялост. Проектите на общините, които очакват одобрение от централното правителство, разходите за живот, пенсиите и учителските назначения ще бъдат други теми в дневния ред.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО