Времето днес, прогноза за събота, 4 май: Остава облачно, ще вали с гръмотевици

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Времето днес, прогноза за събота, 4 май: Остава облачно, ще вали с гръмотевици

Днес облачното време ще се задържи. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, по-значителни на места, главно в планинските области, но до вечерта в повечето райони ще спрат, предаде БНТ.

Вятърът отново ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до умерен. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 15° и 22°, в София – около 16°. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от североизток.

За тези, които ще стават рано на Велика събота, минималните температури ще са между 8° и 13°, в София – около 9°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. На отделни места валежите ще са временно интензивни и придружени от гръмотевици. Вълнението на морето след обяд ще се усили и ще бъде 3 бала.

И в планините ще бъде облачно с валежи, над около 1800 m – от сняг и на места ще са значителни по количество и придружени от гръмотевици. Вечерта обаче валежите ще отслабват и спират. Ще бъде обаче ветровито, ще духа умерен и силен североизточен вятър.

В неделя, на Великден, ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

В понеделник и вторник преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед на места над западната половина от страната ще превали и прегърми. Температурите ще започнат да се повишават.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО