Нетаняху: Израел може и сам

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Нетаняху: Израел може и сам

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа в пламенна реч по повод Деня в памет на жертвите на Холокоста, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Нетаняху заяви: „Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам.“

Посланието беше отправено по повод нарастващите призиви от световни лидери към Израел да спре войната в анклава, защото израелската военна офанзива срещу „Хамас“ е причинила тежки жертви сред цивилното население.

„Казвам на световните лидери: Никакъв натиск, никакво решение на международен форум няма да спре Израел да се защити“, заяви Нетаняху.

Йом Хашоа, денят, в който Израел си спомня за 6-те милиона евреи, избити от нацистка Германия и нейните съюзници по време на Холокоста, е една от най-тържествените дати в календара на страната, а речите на възпоменателната церемония обикновено избягват политиката.

Нетаняху също така сравни неотдавнашната вълна от антиизраелски и пропалестински протести в американските кампуси със ситуацията в германските университети през 30-те години на миналия век, в навечерието на Холокоста

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО