Хванаха 34-ма пияни шофьори и девет дрогирани за ден

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Хванаха 34-ма пияни шофьори и девет дрогирани за ден

В рамките на изминалия ден са установени общо 34-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 18 – с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет водачи, седем са отказали тестване.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 11 086 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 834 водачи и пътници. Съставени са 2526 фиша и 572 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

Общо 15 души са пострадали при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха днес от МВР на сайта си. В страната са станали 13 тежки пътнотранспортни произшествия.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 6 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО