Доц. Иво Инджов: Пак ще говорим за ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и останалите, едва ли ще има нов играч да разбърка картите

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Доц. Иво Инджов: Пак ще говорим за ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и останалите, едва ли ще има нов играч да разбърка картите

Номерата на участниците в изборите имат по-скоро политико-административно значение и са важни за купения вот, когато трябва да обясниш на определена група избиратели за кой точно номер трябва да гласуват.

Това каза в интервю пред БНР доц. Иво Инджов за номерата на партиите за изборите на 9 юни.

„Следващите четири седмици ще наблюдаваме „още от същото“, защото сме го изживели и ще бъдем с усещането, че ни предстои „още от същото“ – такова е съотношението на силите“, прогнозира той.
А за купения и контролирания вот доц. Инджов каза:

„Проблемът е, че на фона на този интерес предполагам краткосрочен към номерата. Хората все по-малко знаят за предизборните програми и цели, а и те надали се променят в толкова кратки промеждутъци между изборите. Ние вече нямаме голяма партия – хегемон, имаме две, три – средноголеми, които се конкурират. Имаме все повече малки партии и формации, които ще направят опит да се възползват от своите шансове при една по-ниска избирателна активност“.

Според доц. Инджов „щяхме да наблюдаваме сблъсък между партии тип „Солидарна България“ и тип „Синя България“, обаче и двете формации, доста лява и дясноконсервативна, нямат кой знае какви шансове на тези избори“.

„Защото идеолозите и политическите програми нямат голямо значение. Пак ще говорим за ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС и останалите, едва ли ще има нов играч да разбърка картите“, убеден е той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 9 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО