Хекимян: Милион и половина лева от парите на софиянци бяха изразходвани

28 юни 2024 09:04  |  България
Хекимян: Милион и половина лева от парите на софиянци бяха изразходвани

Милион и половина лева от парите на софиянци бяха изразходвани. Трябваше да има законни действия ако искат да сменят организацията на движението. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ – СДС Антон Хекимян в предаването „Здравей, България“.

Той отново настоя за оставката на столичният кмет Васил Терзиев и зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов.

„Съдът казва спрете този проект, той не е законен. Те трябва да се върнат назад в действията и мислите си. Съдът е казал, че организацията трябва да се спре. Трябва да се седне и да се говори и с хората, които протестират“. добави Хекимян.

Според разпореждането на вътрешния министър Калин Стоянов трябва да има плътна ограда в центъра на София. На него му е важно да има огради в центъра на София, а не на границите и наркобароните да могат да се прибират, коментира Стефан Спасов от ПП-ДБ/СС.

Кметът на София няма да позволи да има плътна ограда. Деликатна е темата, защото се забърка институционален спор. Не можем да избързаме с мерките, които ще вземем. Поискали сме тълкувателно становище от Върховния съд, каза още той.

Според Спасов вътрешният министър е трябвало да носи каска, тъй като приема участъка около бул. „Патриарх Евтимий“ като „строителен обект“. Хекимян определи шегата като „неуместна“ и добави, че всеки софиянец трябва да носи каска, минавайки оттам.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО