Областният управител разговаря с Министъра на регионалното развитие за довършването на околовръстното на Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Общество

oblОбластният управител на област Ямбол Николай Пенев посрещна в Областна администрация министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Министър Терзиева бе в областта, за да инспектира напредъка по изграждането на Лот 4.2 /отсечката с.Зимница-Карнобат/ от АМ „Тракия“ и предстоящото откриване на магистралата.

На срещата с министър Терзиева в Областна администрация присъстваха народният представител от Ямболски МИР и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов, председателят на УС на Агенция Пътна Инфраструктура инж.Лазар Лазаров и кметовете на общините Стралджа и „Тунджа“ Митко Андонов и Георги Георгиев.

В хода на срещата областният управител запозна министъра с реализацията на важни пътни проекти в областта – довършването на път I-7 Окоп-Елхово в участъка около град Елхово, ремонтните работи по ямболската улица “Ямболен“, както и необходимостта да се ремонтират по-малки пътища от IV-класната пътна мрежа в региона.

„Склонна съм да разгледам и съдействам за премахването на всяка пречка в нормативната уредба, която възпрепятства усилията на общините да ремонтират пътната си инфраструктура“, заяви министър Десислава Терзиева. Към нея кметовете на „Тунджа“ и Стралджа отправиха искане да се даде възможност на общините да ползват отпуснатите им целеви средства за текущ, вместо само за основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа. Според тях съществува готовност за сътрудничество между няколко общини, за да се приведат пътищата между населените места в по-добро състояние.

В края на разговора областният управител благодари на министъра на регионалното развитие за срещата и изрази увереност за добро взаимодействие между министерството, АПИ, общините и Областна администрация Ямбол.


Статията е публикувана на 8 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА