Политолог: Култът към личността на Бойко Борисов крепи ГЕРБ

2 юли 2024 19:05  |  България
Политолог: Култът към личността на Бойко Борисов крепи ГЕРБ

ГЕРБ е партия построена върху култа към личността на Бойко Борисов.

Това обобщи пред „Лице в лице“ по бТВ политологът Димитър Аврамов.

Според него, утре – при гласуването на предложения от ГЕРБ състав на правителство, е възможен „величествен провал“ с или без „Величие“.

Само ГЕРБ и ДПС се харесват в малцинство, налага им се по втория начин да си осигуряват подкрепата: в режим на постоянни обвинения към тези, които не ги подкрепят. С или без “Величие”, ако има правителство, ще се случи по величествено грозен начин“, прогнозира той.

„Политическата криза е заради състоянието на грозни нападки, липса на доверие и политически платформи“, каза Аврамов.

По думите му е необходима изключително тежка ръка и в двете управляващи партии, подкрепящи правителството. „Говоря за казармена политическа дисциплина„, уточни той.

„Това ще е едно мъчително гласуване с привкус на достатъчно задкулисни неща“, на мнение е социологът от „Алфа Рисърч“ Боряна Димитрова. Според нея, е възможна хипотеза част от депутатите на „Величие“ да подкрепят проектокабинета.

“Величие” е инженерен проект. Сега ще е “Величие”, другият път нещо друго – “Невеличие”. Напълно е възможно да се появят множество радикални, антисистемни политически субекти. Хората започват да гледат към по-силна ръка. Виждаме колко партии се нароиха“, прогнозира социологът.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО