Обещано: От понеделник стигаме по магистрала до морето!

Публикувано преди 11 години  |  Общество

nagНа 15 юли ще бъде официално открита и последната пътна отсечка на Автомагистрала „Тракия“. Това обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Лот 4 на автомагистрала Тракия от Ямбол до Карнобат е вече с приет Акт 15 и от утре комисия започва да работа по издаването на акт 16 обяви министър Терзиева.

„Колегите със Акт 15 са констатирали, че пътят  е извършен  в съответствие с изискванията за качество и ще бъде безопасен, разбира се ще изчакаме и пътна полиция да мине“, допълни тя.

В момента няма неразплатени задължения към фирмите подизпълнители в строителството на магистралата. След процедурите ще бъдат направени и последните плащания, съобщи председателят на УС на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров. Към настоящия момент има 25 млн., които не са платени на изпълнителя, уточни той.

За официалното откриване на последната отсечка от Автомагистрала Тракия ще бъдат поканени всички министри, които са участвали в нейното строителство от 1971 година насам, категорична беше министър Терзиева./в-к Време


Статията е публикувана на 8 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА