САЩ: Скоро ще има добри новини за Украйна

2 юли 2024 20:19  |  Света
САЩ: Скоро ще има добри новини за Украйна

Добри новини за Украйна по въпроса за доставката на повече системи за противовъздушна отбрана се очакват на срещата на върха на НАТО в американската столица Вашингтон следващата седмица, заяви днес високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

„Надяваме се да можем да повдигнем този въпрос на срещата на върха и да обявим новини за противовъздушната отбрана“, заявява за агенцията служителят, пожелал анонимност.

„Чули сте, че украинците искат да получат още системи „Пейтриът“ или подобни системи. И аз мисля, че ще имаме още добри новини за тях по тази линия“, добавя анонимният събеседник на Ройтерс, без да разкрива повече подробности.

Представители на Украйна настояват от месеци насам за доставки от съюзниците си на още системи за ПВО, за да отблъскват честите нападения на руските сили с ракети и дронове. Срещата на върха на НАТО ще се проведе от 9 до 11 юли, като е предвидено в рамките ѝ тържествено да бъде отбелязана 75-ата годишнина от създаването на алианса.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО