Обновена: Регистрираха две земетресения в близост до град Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Общество

map(Обновена в 9:07 часа на 10 юли 2013г.)
За пореден път бе регистрирано земетресение в близост до град Елхово. По последни данни на Европейския сеизмологичен център той е бил с магнитуд 4,0 по скалата на Рихтер. Земният трус е регистриран в 21.11 ч. на 31 км западно от Елхово, 41 км югозападно от Ямбол, 17 км северозападно от Тополовград.

Трусът е бил в повърхността на земната кора. Земетресението е било усетено чувствително от жителите в района на селата Скалица и Овчи кладенец, дори и по високите етажи в град Ямбол. В близките села до земния трус се съобщава за паднали комини. Малко по-рано отново в същия регион е регистриран друг трус. Той е бил  усетен в 20:12 с магнитуд от 3,7 по Рихтер, но този път в дълбочина на труса е била 2 километра.

Последното регистрирано земетресение в този регион бе през месец май, като магнитута бе 3,5 по Рихтер. За пореден път това е добре познатата земетръсна зона, за която съобщаваме почти всеки месец, в района на “Манастирските възвишения” около селата Генерал Тошево, Скалица и Овчи Кладенец, намираще се само на около 25-30 км от нашия град Елхово.


Статията е публикувана на 9 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА