Германски радикали ще се опитат да разрушат оградата ни с Турция

Публикувано преди 9 години  |  Общество

ogrДва автобуса с германски активисти, защитаващи правата на бежанците, са влезли в България и са се насочили към границата ни с Турция. Това потвърдиха от пресцентъра на МВР.

Според разпространената информация, те ще опитат да разрушат металната ограда на границата ни с Турция. Германските активисти организират акцията си в интернет, а на страницата им даже е разпространен клип с указания как точно се руши такава ограда. От МВР са изпратили в Елхово повече от 100 униформени полицаи от цялата страна, които трябва да опазят оградата и да не допуснат ексцесии.

Германски активисти в момента са отседнали в ямболски хотел. По думите на директора на полицията в Ямбол комисар Генчо Иванов групата от около 100 души е пристигнала в града тази нощ. Те са започнали да пристигат още снощи около 23 часа. През цялото време са били придружавани от полиция. В района на хотела има засилено полицейско присъствие.

В Ямбол обстановката е спокойна. Тази сутрин активистите се подготвят да тръгнат към ГКПП „Лесово“. Там акцията ще бъде символична. Чрез средства на изкуството те ще изразят позицията си, според която в днешно време не трябва да има стени.


Статията е публикувана на 9 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА