Тунджа край Елхово достигна 432 сантиметра, а валежите допълнително усложняват ситуацията

Публикувано преди 9 години  |  Общество

IMG_4418Усложнена продължава да бъде обстановката в Елхово където шест улици за частично залети. Разливите в града продължават макар и бавно. В ниските части са залети дворни места и приземни етажи. Залети са и много мазета. Заради риска водата да залее електрически табла в няколко жилищни блока, периодично се спира електрозахранването, за да се изпомпва вода.

Нивото на реката Тунджа край Елхово тази сутрин бе е 432 сантиметра. Количеството вода, което преминава покрай град Елхово е близо 205 куб. метра в секунда, което количество е много пъти над средните стойности за изминал период. Повишението на водният стълб за последното денонощие е едва няколко сантиметра, но количеството важели, което се очаква да падне над Елхово днес допълнително ще усложнят и без това усложнената обстановка. По данни на НИМХ нивото на река Тунджа ще остане над прага за предупреждение до 13.12.2014. Остава затворен пътя за село Трънково, където водата е заляла близо половин километрова отсечка. Пътят за село Изгрев е все още проходим.

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), в четири области за днес е обявен оранжев код заради очакваните количества валежи. Сред тях за жалост е и област ЯМбол, както и областите Хасково, Кърджали и Смолян. Очакваното количество на валежите на места ще достигне около и над 40 л/кв.м., съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ). За изминалото денонощие в град Елхово са отчетени малко над 10 л./кв.м. дъжд. Припомняме Ви, че по улица Трети март и Победа в град Елхово канализационните шахти са пълни с вода на 100%, а всяко паднало количество дъжд в град Елхово довежда водата в този район, поради което ще усложнява допълнително усложнената обстановка.


Статията е публикувана на 9 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА