Снимки: Текат усилени ремонти на улици в Елхово

Публикувано преди 4 години  |  Общество

Ремонтни дейности по проект “Основен ремонт на част от уличната мрежа в град Елхово“ по мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ за периода 2014 – 2020 г.  „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях“ се извършват на няколко улици в град Елхово.

Проектът е за основен ремонт на следните улици, обект на проектното предложение: улица „Ангел Кънчев“ в участъка от път III – 7008 (ул. „Балабанска“) до ул. „Хаджи Димитър “ . Дължината на участъка е 905м.; улица „Любен Каравелов“ – от кръстовището с път III – 7008 (ул. Петко Д. Петков) до ул. „Тунджа“ – 360 м.; улица „Цар Асен“ от третокласен път III – 7008 до ул. „Ангел Кънчев“ – 155 м.; улица „Поп Богомил“ – между улиците „Тунджа“ и път III – 7008 (ул. „Цар Асен“) – 200 м. На всички тях ще бъдат положени нови пътна и тротоарна настилка и бордюри.

Основните цели на проекта са повишаване на транспортно – експлоатационните качества и носимоспособността на уличната настилка, както и осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и добро отводняване на уличната и тротоарна настилка на улица “Ангел Кънчев”, улица “Цар Асен”, улица “Поп Богомил” и улица “Любен Каравелов” в град Елхово.

Улиците „Поп Богомил“ и „Цар Асен“ са вече с новоизградена тротоарна настилка и бордюри.

Стойността на проекта е малко над  един милион  лева – европейско финансиране и  национално съфинансиране.

 

 


Статията е публикувана на 10 август 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА