МИГ – Елхово – Болярово отбеляза 10 години с изложение на местни производители и празник на площада в град Елхово

Публикувано преди 4 години  |  Общество

МИГ Елхово – Болярово, една от най-добре работещите местни инициативни групи в страната, отбелязва 10 години от своето създаване. Това беше поводът в град Елхово, където е седалището на местната инициативна група, да се проведе изложение „Традиции и иновации на територията на МИГ – Елхово – Болярово“. В изложението на площада в град Елхово взеха участие представители на агробизнеса, месопреработватели, млекопреработватели, производители на земеделски прикачен инвентар, художници, занаятчии и др.

„Над 3,5 млн. лева са влели, чрез дейността си в региона от 2010 г. до 2020 г., като са реализирани десетки проекти – изпълнени и изпълняващи се от общините Елхово и Болярово, проекти изпълнени от малки, и средни фирми, земеделски производители, и неправителствени организации“ – сподели Даниела Минкова – Председател на Управителния съвет na МИГ-Елхово-Боляровo.

„Вече имаме 8 сключени договора от новият програмен период – 3 на община Елхово, 3 на община Болярово и по един на земеделски производител и преработка на земеделска продукция“ – сподели Нели Кадиева – изпълнителен директор на МИГ-Елхово-Болярово. В знак на благодарност в подкрепа на дейността на МИГ-Елхово-Болярово, бяха връчени грамоти на бивши и настоящи членове на Управителен съвет, които с дейността си са подпомагали и подпомагат развитието на МИГ-Елхово-Болярово през годините.

По време на изложението присъстващите имаха възможност да се насладят на фолклорен концерт, в който участие взеха децата то ДюТС „Яница“ – към ОДК-Елхово с ръководител Цветанка Христова, танцов състав „Младо тракийче“ при НЧ „Развитие – 1893“ – гр. Елхово с ръководител Марина Ковачева и танцов състав „Ромбана“ при НЧ „Съгласие“ град Ямбол с ръководители Румен Тодоров и Мая Тодорова.


Статията е публикувана на 26 октомври 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА