След 40 години стартира доизграждането на Новата болница в Ямбол

Публикувано преди 3 години  |  Общество

До дни ще стартират дейностите по доизграждането на Новия болничен комплекс в Ямбол. Неговото строителство е започнало преди повече от 40 години.

Приключени са всички процедури по избора на фирма изпълнител, съобщи директорът на многопрофилната болница в Ямбол д-р Димитър Рунков: „Мога да ви кажа с категоричност, че приключиха процедурите по избор на изпълнител на Новата болница, сключваме договорите за строителен и авторски надзор и до седмица започва реално ремонта на сградата“, това заяви на журналистически въпрос на брифинг днес директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков. Като допълни, че в момента вече вървят подготвителни дейности по почистване на терена, за да влезе специализираната техника, която започва ремонта на дългоочакваната от ямболци и жителите на областта Нова болница.

За доизграждането на така наречената Нова болница са предвидени над 22 млн. лева от държавния бюджет, като първия транш от 13 млн. лева вече е преведен по сметката на лечебното заведение. Срокът на изпълнение на обекта е 12 месеца.


Статията е публикувана на 23 февруари 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА