Отлично представяне за Георги Иванов в Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии

Публикувано преди 3 години  |  Образование

На 8 май 2021 г. се проведе Националният кръг на олимпиадата по ИТ, който и тази година се осъществи чрез онлайн връзка. Участниците бяха разпределени по области, а самото състезание се излъчваше на живо. Десетокласникът Георги Иванов от Профилирана Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово, беше номиниран и взе участие с проект, наречен „e-Library Manager“. Той се представи отлично, както на теста за проверка на знанията по информатика и ИТ, така и на презентирането, а и на защитата на своя продукт. С оценка Отличен 5,50 в индивидуалното класиране и 80 точки в категорията „Софтуерни приложения“, Георги се класира на престижното 6-то място.

В олимпиадата участваха ученици от цялата страна, предимно от големи профилирани гимназии, но това не смути нашият ученик, който успешно защити софтуера си за управление и дигитализация на работата в библиотеките. Приложението използва известяване по имейл и магнитни карти, което улеснява библиотекари и читатели и позволява надграждане с мобилно приложение и уеб сайт.

Директорът на учебното заведение – Йовка Драгоева, поздрави Георги Иванов за отличното  представяне на НОИТ, както и за успеха му на Националния пролетен турнир по ИТ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на който зае III-тo място. Г-жа Драгоева припомни участията на Георги в други национални надпревари, свързани с математиката и информационните технологии, на които възпитаникът на гимназията се представи също достойно. Акцентирайки на идеята за подкрепа на талантливите ученици, тя отправи пожелание към десетокласника за здраве и още по-високи постижения.


Статията е публикувана на 11 май 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА