Имунизационният пункт в град Елхово разполага с всички четири вида ваксини срещу COVID-19

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Намалява броят на желаещите да се ваксинират срещу Covid-19 в община Елхово, като тенденцията е съща и в останалите четири общини на област Ямбол. Това отчитат от РЗИ-Ямбол.

В имунизационният пункт в град Елхово са налични всички четири вида ваксини – векторните ваксини AstraZeneca и Johnson & Johnson, както и РНК-ваксините BioNTech/Pfizer и Moderna. Всеки желаещ може да избере предпочитаната от него ваксина свободно и да направи своята ваксинация. Имунизации с избрана ваксина в община Елхово могат да бъдат направени в пунктът за имунизация, който се намира в сградата на МБАЛ “Св. Иван Рилкси” – гр. Елхово находяща се на ул.”Чаталджа” №3, всяка сряда и петък от 15:00 часа, след предварително записване в приемен кабинет, всеки понеделник от 7:30 до 13:30 часа и от 14:30 до 16:30 часа.

В момента се поставят предимно вторите дози от ваксинацията. С втора доза в областта са близо 12 000 души, което представлява около 10% от населението в областта.

През последната седмица започна ваксинирането на възрастни хора в малките населени места от мобилен екип на здравната инспекция след предоставянето на списъци с имената на желаещите от кметовете по селата. Мобилен екип посещава възрастни и трудноподвижни хора включително и в населени места в община Елхово.


Статията е публикувана на 28 май 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА