Снимки: Допълнително обучение по български език и литература за децата от детска градина „Невен“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

И през учебната 2021/2022 година, работата по Проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ продължава, чрез допълнително обучение по образователно направление «Български език и литература» за децата от малцинствените групи, които се обучават в детска градина „Невен“.

През настоящата година са сформирани две групи с ръководители г-жа  Ваня Иванова – старши учител и г-жа Петя Дикова – учител в детската градина.

Отново със средства по Проекта са закупени много интересни дидактични материали – пъзели, книжки, театрални костюми и други, с които образователния процес е още по-забавен, увлекателен и неповторим за децата и ръководителите на групите.

За децата включени по Проекта учителите организират различни и интересни дейности и занимания за овладяване на граматически правилна реч, звукова култура, съставяне на кратки прости изречения, обогатяване на речника, запознаване с художествена литература – гатанки, скоропоговорки, стихове, разкази, приказки, заучаване наизуст, драматизиране на приказки, театрализирани игри,  ориентиране в последователността на действието и събеседване върху съдържанието на изучаваните произведения, словесно изразяване на чувства, емоции, определяне на броя на думите в изречението,  положително отношение към писането като към забавна и приятна дейност и т.н.

Работата се организира и провежда извън времето за провеждане на основните форми на педагогическо взаимодействие на децата и е съобразена с въведените противоепидемиологични мерки в страната.


Статията е публикувана на 6 ноември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА