Снимки: Допълнително обучение по български език и литература за децата от детска градина „Невен“

  361 | Публикувано преди 4 седмици  | Образование

И през учебната 2021/2022 година, работата по Проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ продължава, чрез допълнително обучение по образователно направление «Български език и литература» за децата от малцинствените групи, които се обучават в детска градина „Невен“.

През настоящата година са сформирани две групи с ръководители г-жа  Ваня Иванова – старши учител и г-жа Петя Дикова – учител в детската градина.

Отново със средства по Проекта са закупени много интересни дидактични материали – пъзели, книжки, театрални костюми и други, с които образователния процес е още по-забавен, увлекателен и неповторим за децата и ръководителите на групите.

За децата включени по Проекта учителите организират различни и интересни дейности и занимания за овладяване на граматически правилна реч, звукова култура, съставяне на кратки прости изречения, обогатяване на речника, запознаване с художествена литература – гатанки, скоропоговорки, стихове, разкази, приказки, заучаване наизуст, драматизиране на приказки, театрализирани игри,  ориентиране в последователността на действието и събеседване върху съдържанието на изучаваните произведения, словесно изразяване на чувства, емоции, определяне на броя на думите в изречението,  положително отношение към писането като към забавна и приятна дейност и т.н.

Работата се организира и провежда извън времето за провеждане на основните форми на педагогическо взаимодействие на децата и е съобразена с въведените противоепидемиологични мерки в страната.Статията е публикувана на 6 ноември 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »