ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Област Ямбол премина в лилавата зона по разпространение на коронавируса

Публикувано преди 2 години  |  Общество

Област Ямбол премина в лилавата зона по разпространение на коронавируса. Регистрираната двуседмична заболеваемост достигна 1026,73 на 100 хил. души за последните 14 дни, като най-висока е в областния град – 1244,67. В община Елхово заболеваемостта достигна 823 на 100 хил. души население за последните 14 дни. През последното денонощие са диагностицирани 146 нови случая, а вчера е отчетен рекорден брой новозаразени от началото на пандемията – 181 души, показват данните на сайта на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Шофьор и медицинска сестра, работещи в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Маленово, община Стралджа, са с положителни проби за COVID-19. В социалното заведение от 28 души персонал са ваксинирани само трима, докато всичките настанени 57 души са с поставена и бустерна доза, съобщи за БТА директорът на РЗИ-Ямбол д-р Радостина Калчева.

По думите й, ваксинацията през последните седмици следва тенденцията да се поставят основно бустерни дози и е минимален броят на новоимунизираните. Със завършен ваксинационен курс са около 27 процента от подлежащото на имунизация население в областта. Мобилни имунизационни кабинети на РЗИ продължават да обикалят селата в региона с цел да могат да се ваксинират възрастни и трудноподвижни хора.


Статията е публикувана на 27 януари 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА