РЗИ в Ямбол продължава засиления контрол на ГКПП „Лесово“

Публикувано преди 2 години  |  Общество

Екипи на Регионалната здравна инспекция в Ямбол продължават засиления контрол на ГКПП „Лесово“. Остава в сила изискването влизащите от Турция, включително и българските граждани, да представят документ за ваксинация или отрицателен резултат от валиден тест. 

Мярката продължава да е в сила и за еднодневните пътувания до Турция, включително и екскурзиите за пазаруване до Одрин. Контролът се осъществява от командировани на 12-часови дежурства здравни инспектори, уточни директорът д-р Радостина Калчева.

„Все още си стои заповедта за граничния контрол. Влизащите от Турция е необходимо да представят документ. Ако не представят, те биват поставени под карантина за 10 дни.“ 

Ковид обстановката в областта е спокойна като само в Ямбол заболеваемостта е над 500 на 100 хил. души население, но засега броят на леглата за болнично лечение няма да бъде ограничаван и остава 83.

„Заболеваемостта не е спаднала съвсем, тя се задържа на едни нива, така че не знаем през следващите седмици дали няма да се увеличи бройката на хоспитализациите.“ 

Източник: bnr.bg


Статията е публикувана на 29 март 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА