Наградиха деятели и партньори на БЧК-Ямбол (+снимки)

Публикувано преди 2 седмици  |  Общество

Деятели и партньори на Българския червен кръст в област Ямбол бяха наградени на церемония в залата на Център за интегрирани услуги на БЧК в Ямбол по повод Световния ден на червения кръст и Червения полумесец. Денят се чества от 1953 година в памет на основоположника на хуманитарното движение Анри Дюнан. Той е роден преди 196 години на днешния ден и е първият носител на Нобелова награда за мир в света.

Тази година денят преминава под мотото „Пазим хуманността жива“. На тържествена церемония бяха наградени с отличия на БЧК червенокръстки деятели и партньори, с принос в развитието на областната организация.

С почетен плакет на БЧК бяха наградени кметовете на общините Болярово – Христо Христов и Ямбол – Валентин Ревански, както и Георги Георгиев – кмет на Община Тунджа до 2023 год., и Антон Шиков – председател на Общински съвет – Ямбол.

Връчени бяха също звания за Звание “Заслужил деятел на БЧК” и Звание “Отличник на БЧК ” сред, които имаше представители от Елхово. Със Звание “Заслужил деятел на БЧК” бе отличена Керанка Кръстева – Общински съвет на БЧК – Елхово и звание “Отличник на БЧК” бе връчено на Мариана Славова-Милева, също от Общински съвет на БЧК – Елхово.

В завършек на церемонията, Д-р Антоанета Антонова – Председател на областната организация на БЧК – Ямбол поднесе поздравително слово към членовете, доброволците, симпатизантите и партньорите на организацията по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.


Статията е публикувана на 9 май 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА