Какви модели слънчеви очила ще намерите във 4sales.bg

Публикувано преди 2 години  |  Общество

Отдавна вече е доказана вредата от продължителното излагане на очите върху директната светлина на слънцето, което налага вземането на защитни предпазни средства. Основното предназначение на слънчевите очила е именно това – да защити ретината от вредните UV-лъчи. Какви са останалите полезни свойства на тези допълнения, как да направите своя правилен избор и предлаганите в раздела на онлайн магазин 4sales видове?

Какви са ползите от носенето на слънчеви очила

Както беше споменато, основното предназначение е поставянето на бариера за проникване на вредната светлина в очите. Без наличието на слънцезащитно стъкло, окото директно поема всички негативи на ултравиолетовата светлина, поради което с времето се развива заболяването катаракта, а това води до далекогледство. Наличието на затъмнено стъкло пред ретината отблъсква тези вредни лъчи и осигурява защитен слой.

Наред с това, слънчевите очила имат и други предимства, като елиминирането на светлинните отблясъци, повишаващи остротата на зрението. При наличието на диоптри е възможно коригирането и на зрението. В допълнение, с носенето на тези аксесоари може да се скрият дребните недостатъци по лицето, а също представляват стилен и модерен аксесоар, който може да е идеалното допълнение към аутфита.

Какви модели се предлагат във 4sales

В раздела на сайта са налични множество различни видове и модели слънчеви очила, които по предназначение основно са мъжки, дамски и унисекс. Според представители на онлайн магазина, тук са достъпни отделни видове основно с метални и пластмасови кръгли и продълговати рамки, както и с различни други форми на стъклата: на сърца, авиатор, многоъгълни, стил Iron man и т.н.

От гледна точка на цветовете на лещите, в раздела ще откриете слънчеви очила с цветни стъкла, като:

  • сиви – класически решения, подходящи за шофиране и за носене по всяко време;
  • жълти, оранжеви, кафяви – увеличават контраста, могат да се носят при колоездене, сноуборд, на лов и при облачни дни;
  • червени стъкла – изострят контраста и повишават вътреочното налягане.

Стиловете и формите на рамките, техните цветове и дизайнерски решения са необятни, а в раздела на сайта има доста голяма част от тях, така че изборът може да е точно според нуждите. Тук са достъпни маркови и евтини решения Полароид на разпродажба.

Какви са акцентите при избора

Важна особеност са условията, в които ще се носят оригиналните слънчеви очила. Цветовете на лещите и степента на пропускане на UV-лъчите отново са ключови. На следващо място е естетическото значение, тъй като този аксесоар трябва да подчертава достойнството на лицето и да прикрива неговите дребни недостатъци. За квадратното лице са подходящи големите кръгли лещи. При овално лице се подбират квадратните или правоъгълни форми.


Статията е публикувана на 2 юни 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА