Обзор на третото редовно заседание на ОбС-Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Днес от 9.30 часа започна третото редовно заседание на ОбС-Елхово. Общинските съветници и кметът на община Елхово, бяха поздравени от коледарите на ЦДГ „Надежда”, които създадоха нужното на всеки човек коледно настроение със своите коледарски песни и танци.

В поканата за свиканото редовно заседание присъстваха общо 25 точки. По предложение на вносителя на докладната записка – кметът на община Елхово Петър Киров, точка едно за изменение и допълнение на Наредба 2 за опазване на чистотата и околната среда в община Елхово отпадна, тъй като в момента тече процедура за изменение на закона касаещ въпросната наредба в Народно събрание.

Общинските съветници приеха изменение и допълнение на Наредба 14 за определяне размера на местните данъци на територията на община Елхово, която като цяло има само редакционен характер.

Бе приета докладна записка относно изменение и допълнение на Наредба 10 за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет. Предложените изменения в частта за промените в приетия бюджет през годината са предимно от редакционен характер, тъй като промените в бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет се отразяват служебно при условията и реда, определени в Закона за държавния бюджет за съответната година.

Бе разгледана и приета окончателна актуализация на сборния бюджет на община Елхово и поименния списък за капиталови разходи за 2011 г. С решение на общински съвет бе отменена точка 3 от решение № 508/40/5 по Протокол № 40/21.09.2010г, с което се предвиждаше възстановяване на предоставен временен безлихвен заем от МБАЛ „Св.Иван Рилски“ ЕООД, гр.Елхово на община Елхово до 31.12.2011г. в размер на 47 000лв, т.е. предоставения заем през 2010 година в размер на 47 000 лева се превръща в безвъзмездна финансова помощ на болничното заведение. Бе отпуснат и временен заем за читалищна дейност в размер на 4000 лева, който трябва да бъде възстановен в началото на следващата година на общината.

Бяха приети и план-сметките за разходите за 2012 година и определяне размера на такса битови отпадъци в гр.Елхово и населените места на община Елхово за 2012 година, с което като цяло се запазват промилите от предходната година.

Определена бе на мониторингова група към Общински съвет-Елхово за наблюдение и оценка на Общинския план за развитие на община Елхово за периода 2007-2013 година. В състава ще бъдат: общинските съветници Нели Никова, Мария Петрова, представител на Общинска администрация Даниела Минкова, кмета на община Елхово Петър Киров, представител на неправителствена организация – Иван Иванов /Сдружение” Бизнес център – Елхово/, представители на частния сектор – Иван Бакърджиев и Николай Христов. По предложение на общинския съветник Стоян Овчаров бе предложено на мястото на Николай Христов да бъде Недялка Загорова, но предложението не бе прието от мнозинството в местния парламент.

Общинските съветници взеха решение „Център за настаняване от семеен тип” (ЦНСТ) в град Елхово, да бъде делегирана от държавата дейност след приключване на проекта считано от 1 март 2012 година. Нели Никова изрази благодарност към екипа на ЦНСТ, както и за това, че си вършат съвестно поетите ангажименти. Тя допълни още, че екипът работещ там приема поетите ангажименти не като работа, а по-скоро като призвание, за което ги поздрави.

Бяха разгледани и докладни записки относно промяна в утвърдения списък на длъжностите, които имат право на транспортни разходи, вземане на решение за откриване на процедура за провеждане на конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници, както и няколко докладни за продажба и отдаване под наем на недвижими имоти общинска собственост.

Председателят на ОбС-Елхово Николай Тончев, бе определен за представител на Общински съвет Елхово в Националното сдружение на общините в Република България /НСРБ/, а при невъзможност на негово място ще бъде д-р Коста Илчев. Бе определен и представител в лицето на кметът на община Елхово Петър Киров за делегат в Общото събрание на РАО „Тракия”. При невъзможност ще бъде заменен от инж. Христо Петев или инж. Вася Василев.

Бе определен реда и условията за провеждане на нов конкурс за управител на МБАЛ “Св.Иван Рилски” ЕООД и назначаване на комисия за провеждане на конкурса съгласно изискванията на Наредба 19 за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения.

Комисия за организиране провеждане на конкурса ще бъде в състав от 5 души както следва: Председател: д-р Блага Георгиева, за секретар: представител на Регионална здравна инспекция, членове: Даниела Трендафилова – юрист към община Елхово, общински съветник Любомир Димитров, и зам. кмет Живка Кафеджиева.

Общинските съветници решиха, че срока за подаване на документи за управител на МБАЛ-Елхово е до 17.00 часа на 22 февруари 2012г. в канцеларията на Общински съвет –Елхово. Самия конкурс ще се проведе на 12 март от 10:00 часа в залата на община Елхово.

Общинските съветници направиха и някой предложения за изменение на договора за управление на управителя на болничното заведение. Месечната заплата бе определена в размер на 280% от средната месечна брутна работна заплата за Дружеството, но не повече от дванадесет кратния размер на минималната месечна работна заплата.

В края на заседанието г-жа Нели Никова благодари от името на общински съвет Елхово, за получените практични подаръци към всички съветници от страна на общинска администрация, като добави, че се надява те да вземат най-правилните решение, които да бъдат в полза на гражданите на община Елхово. От своя страна кметът Киров пожела на всички весели коледни и новогодишни празници и изрази надежда, за новата 2012 година да донесе на всички здраве и успех във всички начинания.


Статията е публикувана на 22 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА