Стачка на британските граничари предизвика дълги опашки на Ламанша ВИДЕО

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Стачка на британската гранична полиция принуди пътниците да чакат няколко часа на граничните пунктове на брега Ламанша, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Семейства, завръщащи се от зимна ваканция и училищни групи, връщащи се от екскурзии, са пристигнали обратно във Великобритания много по-късно от планираното, тъй като много от тях пропуснали резервираната фериботна връзка, съобщи снощи телевизионният канал „Скай нюз“. На моменти на някои автобуси с пътници се е налагало да чакат повече от шест часа на френското пристанище Кале.

През последните седмици във Великобритания се провеждат едни от най-масовите стачки от десетилетие насам в редица отрасли, като сред засегнатите институции и услуги са училища, университети, обществен транспорт, болници и служби за спешна помощ.

Причината за забавянията по британските граници беше стачка, организирана от членове на Обществените и търговските служби в страната. Представителството на работниците изрази съжаление за последиците за пътуващите, но подчерта, че вината е на правителството, тъй като неговото предложение за 2% по-високо заплащане е неприемливо.

В Дувър от британска страна също имаше задръствания, но те бяха много по-кратки. Причината не е била стачката, а натовареният трафик, заяви британското министерството на вътрешните работи.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGBNewsOnline%2Fvideos%2F530464839178513%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 20 февруари 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »
Бизнес-дамата Матилда е тотална звезда в Инстаграм
Матилда Тантот е бизнес-дама. Красавицата се занимава и със спорт, като набляга най-вече на плуването. Жената е ... прочетете още »
Маестро Лука Модрич стяга куфарите на "Бернабеу"
Един от кавалерите на Златната топка Лука Модрич се насочва към изхода на "Бернабеу". От 2012 година ... прочетете още »
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »