Росица Матева: Няма фирма, която осъществява поддръжката на машините

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Росица Матева: Няма фирма, която осъществява поддръжката на машините

„Забелязва се тенденция в местни избори да има голям брой недействителни гласове, подадени в изборите за общински съветници. Затова и нашата разяснителна кампания сега ще бъде насочена към това да обясняваме на избирателя, че когато желае да гласува за партия или коалиция, с хартиена бюлетина, най-напред трябва да гласува в квадратчето с номера на партията или коалицията, за да бъде действителен гласът му и ако желае да отбележи преференция, едва след това да го направи в кръгчето с номера на избрания от него кандидат.“

Това каза за Euronews Primetime зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Нашата кампания ще бъде насочена към това избирателят да разбере, че трябва да гласува най-напред в квадратчето с номера на партията или коалицията.

Зам.-председателят на ЦИК коментира още, че не е необходимо закупуване на допълни флаш памети за предстоящите избори.

„Няма фирма, която осъществява поддръжката на машините. Има две фирми, които са доставили машините и съответно поддържат гаранционно тези машини, като комплект устройства. Флаш паметите са, така или иначе, в някакъв степен консуматив. Централната избирателна комисия извърши такава проверка на флаш паметите. Те имат 10 000 цикла на използване, така че могат да продължат да се използват още дълго време. За момента не се налага закупването на нови флаш памети“, каза Матева.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО