10 длъжници повече от миналата година отчита НАП – Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

През последния месец на 2011 година 412 граждани и фирми дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева, обявиха от НАП- Ямбол. Длъжниците са с 10 повече от същия период на миналата година. Остава в сила предложението на НАП на 17 бизнесмени с неплатени данъци и осигуровки да бъде отнето личното огнестрелно оръжие.

Длъжниците са публикувани в интернет страницата на НАП, обявени са и в двата списъка в сградата на Офиса в Ямбол .В първия публичен списък на НАП- Ямбол са посочени имената и дължимите суми на 326 длъжници с неуредени отношения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество върху което може да бъде наложено обезпечение. Другият списък показва 85 фирми и лица , върху чието имущество е наложено обезпечение.

Две фирми отпадат от списъка, тъй като са платили задълженията си , възлизащи на 137 хиляди лева.
Двама са новите длъжници в публичния списък, с неплатени задължения от над 500 хиляди лева- и двете фирми са с ямболска регистрация, но върху движимото и недвижимо имущество на една от фирмите вече са наложени обезпечителни мерки- запор на заплати и банкови сметки, възбрана на имуществото и запор на автомобили.

От офиса на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Ямбол напомниха, че продължава процедурата по предприемане на крайните действия по принудително събиране на задължения. Някои от фирмите се дерегистрират по Закона за ДДС, а за други е поискано от съда обявяване в несъстоятелност.


Статията е публикувана на 12 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА