Зеленски постави Берлускони на мястото му

Публикувано преди 1 година  |  Света

Зеленски коментира изявленията на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, който призова украинския президент да спре да „атакува“ Донбас, за да се сложи край на войната.

„Къщата му никога не е била бомбардирана с ракети всеки ден и слава Богу, че партньорът му от Русия не е вкарал танк в двора му и не е убил семейството и приятелите му. Мисля, че г-н Берлускони не се е събуждал в 3 ч. сутринта и не е започвал да пере и да готви за децата си два дни предварително заради спирането на тока, защото през следващите два или три дни може просто да няма електричество заради голямата братска любов на руския народ“, каза той. Президентът подчерта, че му се иска „това никога да не се случва в Италия, защото е голяма трагедия“.

Въпреки че бившият премиер на Италия и лидер на „Форца Италия“ Силвио Берлускони не е отвърнал досега открито на атаката, на която бе подложен от украинския президент Володимир Зеленски по време на неговата пресконференция с италианския премиер Джорджа Мелони, състояла се снощи в Киев, се съобщава, че той е бил страшно ядосан от случилото се, пише италианската агенция ANSA.

Украинският президент атакува Берлускони по време на съвместната пресконференция, след породили полемика нови коментари на италианския милиардер и медиен магнат, в които той беше много критичен спрямо украинския лидер и както изглежда намекваше, че Русия е била предизвикана да нахлуе в съседа си.

„Мисля, че къщата на Берлускони никога не е била бомбардирана, мисля, че танковете никога не са навлизали в неговата градина“, заяви Зеленски снощи. „Форца Италия“ също според информациите е била ядосана от това, че Мелони, която повтори подкрепата на Италия за Киев в борбата ѝ с нахлулите на територията ѝ руски сили, не е защитила на пресконференцията Берлускони по-експлицитно.

Източник: SvitUA

Бесарабски фронт

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 22 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО