Путин се обърна с трогателна реч към руснаците в чест на Деня на защитника на Отечеството

Публикувано преди 1 година  |  Света

Президентът на Русия Владимир Путин в четвъртък, 23 февруари, поздрави гражданите на страната, ветераните от Великата отечествена война и участниците в специалната военна операция (СВО) на Русия в Украйна с Деня на защитника на Отечеството. Съответното видео съобщение е публикувано на сайта на Кремъл.

Според държавния глава този национален празник символизира героичната история на руската армия и флот, неразривната връзка между всички поколения защитници на родината.

Благодарността от президента

В обръщението си Путин благодари на ветераните, победили нацизма и защитили свободата и независимостта на родината си. Той подчерта, че техните подвизи по време на Великата отечествена война завинаги ще останат в историческата памет на народа като ярък пример за патриотизъм и мъжество, и ще служат като неизчерпаем източник на духовна сила.

Той подчерта, че сегашното поколение войници и офицери на Русия пази и усъвършенства военните традиции на своите деди и прадеди.

„Искам искрено да поздравя за празника всички военнослужещи, доброволци, мобилизирани граждани, специалистите от различни професии, които участват в специална военна операция“

Владимир Путин, Президент на Русия

Развитие на въоръжените сили

В речта си Владимир Путин нарече модерната и ефективна армия и флот гаранция за сигурността и суверенитета на страната, гаранция за нейното стабилно развитие и бъдеще. В тази връзка Русия трябва да обърне приоритетно внимание на укрепването на отбранителната способност, подчерта президентът.

Държавният глава обеща, че руските войски ще бъдат наситени с модерна техника. Той обясни, че става дума за нови ударни системи, разузнавателна и комуникационна техника, дронове и артилерийски системи. Путин отбеляза, че индустрията бързо увеличава производството на цялата гама оръжия.

Освен това Путин обяви началото през 2023 г. на масови доставки на хиперзвукови ракети с морско базиране „Циркон“. Също през тази година на бойно дежурство ще застъпят първите пускови установки на ракетната система „Сармат“ с нова тежка ракета. Серийното производство на хиперзвукови авиационни системи „Кинжал“ ще продължи, добави президентът.

Залог за победа

Също в речта си Путин отбеляза, че „народът вярва в защитниците на Русия“ – в тяхната „надеждност, решителност, преданост към Отечеството и клетвата“, и нарече единството на народа ключ към победата.

„Милиони хора искрено, по зова на сърцето си, помагат на бойците на фронта. И това неразрушимо единство е гаранцията за нашата победа“.

Владимир Путин, президент на Русия

Източник: Лента.ру

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО