Министерство на отбраната на Русия: Украйна готви акция в Приднестровието под наши униформи

Публикувано преди 1 година  |  Света

Киевският режим планира да извърши провокация срещу Приднестровието в близко бъдеще. Акцията ще бъде осъществена от части на украинските въоръжени сили с участието на националистическата формация „Азов“. Това съобщи руското министерство на отбраната пред журналисти в четвъртък.

„Според наличната информация киевският режим подготвя в близко бъдеще въоръжена провокация срещу Приднестровската молдовска република, която ще бъде осъществена от части на въоръжените сили на Украйна, включително с участието на националистическата формация „Азов“, заявиха от военното ведомство.

От министерството посочват, че поводът за нахлуването е инсценировка на нападение на руски войски от Приднестровието. „За тази цел украинските диверсанти, участващи в инсценираното нахлуване, ще бъдат маскирани в униформи на военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация.“

Министерството на отбраната също така подчерта, че следи отблизо ситуацията на границата на Украйна с Приднестровието и е готово да реагира на всякакви промени в обстановката.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО