Проф. Николай Витанов: Ролята на ДПС е голяма. Само Доган е по-опитен от Борисов

9 март 2023 06:02  |  България

Мнозинство след следващите избори за правителство ще има, но въпросът е дали ще има правителство. Това заяви математикът проф. Николай Витанов в студиото на „Денят ON AIR“.

Попитан дали в политиката 2+2 прави 4, проф. Витанов отговори: „Не, в общия случай прави по-малко от 4. Ако политиците са достатъчно умели – може и да е повече от 4, но това по нашите краища го има рядко. Много важни ще са общинските избори, но има и този момент, че ако след 2 април някой успее да направи редовно правителство, той ще организира общинските избори. Тогава играта ще е друга“.

„Възможността на това правителство е пропорционална на успехите на руската армия в Украйна, колкото и парадоксално да звучи. Ако руската армия постигне успехи – то Южният фланг на НАТО трябва да се укрепи. А това минава през редовно правителство в България“, припомни математикът.

„Ролята на ДПС е голяма. Който разпределя порциите, той управлява. Бойко Борисов е изключително опитен политик, в България има само един по-опитен – Ахмед Доган. Да не бъдем толкова песимисти, че няма да има правителство след изборите, има всички предпоставки да има едно експертно правителство, без участието на видни политически фигури“, коментира проф. Николай Витанов.

Според него националният интерес е това да има за народа.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО