Започва празничната седмица в град Елхово

20 март 2023 08:42  |  Общество

От днес официално стартират дейностите от програмата по повод празника на град Елхово – 20.03.2023 год. – 26.03.2023 год. Първото събитие ще започне тази вечер от 17:30 часа в културното средище в град Елхово – НЧ „Развитие-1893“, с изложба на местни творци, а само половин час по-късно в зрителна зала Велко Кънев, ще стартира концерт на самодейни състави към читалище „Развитие-1893” гр. Елхово.

Ден по късно на 21 март /вторник/ от 18:00 часа ще бъде официалната премиера на спектакъла на самодеен театрален състав към читалище „Развитие-1893” гр.Елхово. На 22 март /сряда/ постановката ще бъде поставена повторно на елховска сцена. Тази година самодейният театрален колектив ще представят на обичайно препълнената зрителна зала постановката „Зех ть, Радке, зех ть“ от Сава Доброплодни. Постановчик и сценограф на пиесата на самодейния театър са отново Ивана Кърева и художникът Георги Янчев. В ролите ще се представят: Атанас Ковачев, Христо Раванов, Евдокия Атанасова, Мария Александрова, Георги Янчев, Калина Димитрова, Петър Бързулов, Грета Стоянова, Ангел Кабаджов, Димитър Чернилов, Тодор Иванов.

На 23 март /четвъртък/ от 14:00 часа в спортна зала ще се проведе турнир по тенис на маса, а от 18:00 часа в зала „Елхово“ ще се състои представяне на отличените в конкурса „Аз презентирам Елхово“, организиран от Център за подкрепа за личностно развитие – Oбщински детски комплекс – Eлхово и Eтнографско-археологически музей – Eлхово.

На 24 март /петък/ от 16:30 часа на стадиона в град Елхово ще се проведе детски футболен турнир, а от 18:00 часа в зрителна зала Велко Кънев талантливите деца към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс град Елхово, ще представят концерт „Децата на Елхово празнуват“.

На 25 март /събота/ от 10:30 часа в храм ”Св.Димитрий” ще бъде отслужен празничен молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на града. От 11:00 часа на Централен площад в град Елхово ще се състои празничен парад с участието на Духов оркестър и мажоретен състав, последвано от поздравително слово на Кмета на община Елхово и фолклорен концерт с участието на самодейци от гр. Елхово. От 18:00 часа за трети път в рамките на празничната програма на Община Елхово ще бъде поставена постановката „Зех ть, Радке, зех ть“.

Кулминацията на празничната програма от 19:30 часа ще бъде концерт на младата поп изпълнителка Тита и балет „Nana Dance Project“, който ще завърши отново със зрелищни фойерверки.

На 26 март /неделя/ от 9:00 часа ще се проведат традиционен туристически поход по екопътека „Дервент” и Детски турнир по борба в спортна зала на град Елхово.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО