Започва празничната седмица в град Елхово

Публикувано преди 3 месеца  |  Общество

От днес официално стартират дейностите от програмата по повод празника на град Елхово – 20.03.2023 год. – 26.03.2023 год. Първото събитие ще започне тази вечер от 17:30 часа в културното средище в град Елхово – НЧ „Развитие-1893“, с изложба на местни творци, а само половин час по-късно в зрителна зала Велко Кънев, ще стартира концерт на самодейни състави към читалище „Развитие-1893” гр. Елхово.

Ден по късно на 21 март /вторник/ от 18:00 часа ще бъде официалната премиера на спектакъла на самодеен театрален състав към читалище „Развитие-1893” гр.Елхово. На 22 март /сряда/ постановката ще бъде поставена повторно на елховска сцена. Тази година самодейният театрален колектив ще представят на обичайно препълнената зрителна зала постановката „Зех ть, Радке, зех ть“ от Сава Доброплодни. Постановчик и сценограф на пиесата на самодейния театър са отново Ивана Кърева и художникът Георги Янчев. В ролите ще се представят: Атанас Ковачев, Христо Раванов, Евдокия Атанасова, Мария Александрова, Георги Янчев, Калина Димитрова, Петър Бързулов, Грета Стоянова, Ангел Кабаджов, Димитър Чернилов, Тодор Иванов.

На 23 март /четвъртък/ от 14:00 часа в спортна зала ще се проведе турнир по тенис на маса, а от 18:00 часа в зала „Елхово“ ще се състои представяне на отличените в конкурса „Аз презентирам Елхово“, организиран от Център за подкрепа за личностно развитие – Oбщински детски комплекс – Eлхово и Eтнографско-археологически музей – Eлхово.

На 24 март /петък/ от 16:30 часа на стадиона в град Елхово ще се проведе детски футболен турнир, а от 18:00 часа в зрителна зала Велко Кънев талантливите деца към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс град Елхово, ще представят концерт „Децата на Елхово празнуват“.

На 25 март /събота/ от 10:30 часа в храм ”Св.Димитрий” ще бъде отслужен празничен молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на града. От 11:00 часа на Централен площад в град Елхово ще се състои празничен парад с участието на Духов оркестър и мажоретен състав, последвано от поздравително слово на Кмета на община Елхово и фолклорен концерт с участието на самодейци от гр. Елхово. От 18:00 часа за трети път в рамките на празничната програма на Община Елхово ще бъде поставена постановката „Зех ть, Радке, зех ть“.

Кулминацията на празничната програма от 19:30 часа ще бъде концерт на младата поп изпълнителка Тита и балет „Nana Dance Project“, който ще завърши отново със зрелищни фойерверки.

На 26 март /неделя/ от 9:00 часа ще се проведат традиционен туристически поход по екопътека „Дервент” и Детски турнир по борба в спортна зала на град Елхово.Статията е публикувана на 20 март 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »